Pijn of blessure aan uw knie?

Heeft u pijn aan uw knie of kunt u uw knie niet meer (zonder pijn of stijfheid) strekken? Vermoedt u ernstig (sport)letsel: een verdraaide of gescheurde voorste knieband of schade aan de kruisbanden? Schakel dan direct de huisarts of spoedeisende hulp in. Is de aanleiding een paar dagen of langer geleden? Dan helpt fysiotherapie bij uw herstel.

Symptomen bij een blessure aan de knie of een gescheurde voorste kruisband

  • Soms een knappend geluid of gevoel wanneer het gebeurt
  • De knie wordt snel dik of zwelt snel op
  • De knie kan niet meer goed worden gestrekt
  • Belasting, gewicht of staan op de knie doet pijn en kan (bijna) niet
  • Door de knie zakken
  • De knie voelt instabiel aan

Fysiotherapie bij pijn of blessure aan de knie

Met fysiotherapie zorg u ervoor dat u in eerste instantie de dagelijkse bewegingen weer pijnloos kunt uitvoeren. Met fysiotherapie heeft u specialistische en doelgerichte ondersteuning om weer op uw oude niveau te kunnen functioneren of sporten. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de spierkracht, bewegingsvrijheid en stabiliteit van het kniegewricht.

Wanneer uw kruisband is gescheurd, zal u contact hebben met het ziekenhuis om deze operatief te herstellen. Daarna volgt er revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Hoe onstaat letsel aan de voorste kruisband?

Het scheuren van de kruisband is een vorm van acuut letsel: het ontstaat door een abrupte kniebeweging die de kruisband niet kan dragen en gebeurt in de meeste gevallen bij het sporten. Denk daarbij aan:

vallen terwijl de voet blijft vaststaan, zoals bij skiën of bij een tackle tijdens voetbal. Maar het kan ook gebeuren wanneer u zich verstapt, uitglijdt of bij een landig waarbij de knie niet goed meebeweegt.

Afspraak maken?
Voor knieklachten kunt u terecht bij al onze praktijken. Klik hier om een praktijk bij u in de buurt te vinden.