Verbeter uw houding met oefentherapie Mensendieck

Heeft u een zittend beroep? Tilt en bukt u vaak? Grote kans dat u de rug (onjuist) belast. Onze oefentherapeuten helpen u graag uw beweeggedrag te verbeteren.

Lichamelijke klachten ontstaan vaak heel onschuldig. Zeker als het gaat om dagelijkse activiteiten die u, zonder erbij na te denken, uitvoert. Als u een zittend beroep heeft, kan een verkeerde zithouding behoorlijk wat problemen geven. En wat dacht u van tillen en bukken waarbij u uw rug (flink) belast? Onze oefentherapeuten helpen u graag om uw beweeggedrag te verbeteren!

Waarom oefentherapie?

Een houding en manier van bewegen zijn vaak aangeleerd. Gedurende de jaren zit het zo in uw systeem dat u zich er niet meer van bewust bent. Als u dit ‘verkeerd’ doet, kunt u onder andere last krijgen van uw rug, nek, schouders of gewrichten. Om daar verandering in te brengen, zult u (opnieuw) de signalen van uw lichaam moeten leren kennen. Hiermee gaan we aan de slag tijdens een behandeling oefentherapie. Wat houdt een behandeling in?Onder leiding van de oefentherapeut doorloopt u een op maat gemaakt behandelprogramma bestaande uit houdings- en bewegingsoefeningen, educatie en ontspannende oefeningen. U krijgt inzicht in uw beweeggedrag en de gevolgen voor u lichaam, hoe u dit kunt verbeteren en waar u op moet letten. 

Voor oefentherapie kunt u terecht bij:

Gelderland

Ede
Nijkerk

Noord-Brabant 

Etten-Leur
Fijnaart
Klundert
Oudenbosch
Oud-Gastel
Roosendaal
Zevenbergen

Noord-Holland 

Amsterdam Noord 
Amsterdam Oosterpark
Bussum
Den Helder
Huizen
Naarden

Twente 

Enschede
Hengelo 

Utrecht 

Bunschoten-Spakenburg

Zeeland 

Oud-Vossemeer
Poortvliet
St. Maartensdijk
Stavenisse
Tholen

Zuid-Holland 

Dirksland
Middelharnis
Oude Tonge
Sommelsdijk 
Stellendam