Sporten met een (chronische) aandoening en/of lichamelijke beperking

Dat sporten en bewegen goed is voor ons weten we. Voor veel mensen is dagelijks sporten dan ook vanzelfsprekend. Maar dit is lang niet voor iedereen zo.

Bijvoorbeeld wanneer u een chronische aandoening of lichamelijke beperking heeft kan het lastig zijn om passende begeleiding en een passende sport te vinden. Deze week, tijdens de Nationale Sportweek van het NOC*NSF en de AH besteden wij hier graag wat extra aandacht aan. 

Heeft u een chronische aandoening en vindt u de stap naar zelfstandig sporten te groot? Dan zijn er bij FysioHolland veel mogelijkheden voor u om onder begeleiding van een specialist te ontdekken wat u allemaal wél kan. Wanneer u een chronische aandoening heeft is de kans aanwezig dat u zich belemmert voelt in de mogelijkheden. Maar juist voor u is voldoende bewegen zeer belangrijk.

Beweegprogramma’s

FysioHolland biedt verschillende beweegprogramma’s aan voor mensen met een (chronische) aandoening/ lichamelijke beperking. Tijdens de beweegprogramma’s krijgt u de extra begeleiding die u nodig heeft, bouwt u uw trainingen rustig op en komt u erachter wat u allemaal kan.

Beweegprogramma’s die wij aanbieden zijn geschikt voor mensen met bijvoorbeeld artrose, obesitas, ms, diabetes, COPD, kanker, hart,- long,- en/of vaatziekten. U sport in een kleine groep of individueel onder begeleiding van een specialist die alles weet over uw aandoening. U werkt op uw eigen niveau aan het verbeteren van uw spierkracht en uithoudingsvermogen.

Gezond & Actief

Bij FysioHolland Gezond & Actief traint u in een energieke en sociale omgeving onder begeleiding van een bewegingsspecialist. Door de persoonlijke begeleiding is FysioHolland Gezond & Actief een ideaal programma om ondanks uw aandoening in beweging te komen. Tijdens de intake meet de bewegingsspecialist onder andere uw bloeddruk, BMI, taille, lenigheid en conditie. Vervolgens stellen we samen met u een trainingsschema op, afgestemd op uw persoonlijke doelen.

Nationale sportweek

Deze week is het Nationale Sportweek. Bij verschillende sportverenigingen en sportorganisaties staan de deuren deze week open. Ook bij FysioHolland. Volg bij ons een gratis proefles Gezond & Actief en ontdek of dit misschien een geschikte sportactiviteit voor u is. De sportweek loopt tot en met 17 september. Kijk op nationalesportweek.nl voor de locaties en tijden.

AH spaaractie

U kunt tot en met 24 september zegels sparen bij de Albert Heijn. Met een volle spaarkaart kunt u ook na 17 september een gratis proefles volgen bij Gezond & Actief. U heeft tot 1 oktober de mogelijkheid om uw volle spaarkaart in te wisselen bij de Albert Heijn. En u heeft tot 3 december de tijd om een les te volgen. 

Meer informatie over Gezond & Actief? Kijk hier.