Fysiotherapie volgens het Mulligan Concept

Gewrichtsklachten? Pijn in uw spieren zoals uw rug of schouder? Met het Mulligan concept kan de fysiotherapeut en manueel therapeut u pijnvrij laten bewegen.

Het Mulligan Concept is een fysiotherapeutische methode die door een groot aantal fysiotherapeuten en manueel therapeuten wordt gebruikt om u weer pijnvrij te laten bewegen. De methode gaat ervan uit dat de klacht ontstaat door gewrichten die niet soepel in elkaar bewegen. Met behandelingen volgens het Mulligan Concept kunt u met bepaalde oefeningen het gewricht weer in de juiste positie te krijgen, hierdoor wordt vaak snel en blijvend herstel bereikt.

Wanneer is het Mulligan Concept geschikt?

Het Mulligan Concept is niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan de knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols, hand. U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien maar ervaart u toch pijn, meestal bij de beweging. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen.

Behandeling fysiotherapeut

Indien een gewricht niet goed functioneert, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of het Mulligan Concept voor u geschikt is.