Fysio Update

De fysiotherapeuten van FysioHolland blijven zich ontwikkelen, zo ook op het gebied van sport. Sinds 4 februari mogen een aantal van de fysio's zich officieel Boxercise-instructeur noemen. Daarnaast zijn de lessen hydrotherapie op dinsdagochtend sinds kort weer gestart In Hilversum. Verder was er hoog bezoek bij ons beweegprogramma Kinderen in Beweging in Amsterdam en heeft locatie Den Helder afscheid genomen van hun geliefde collega Kasia.

Nieuw: Boxercise Trainers

Onder begeleiding van voormalig Olympisch bokscoach Andy Wake zijn de eerste Nederlandse Boxercise Trainers afgelopen weekend opgeleid. Tijdens deze opleiding hebben de deelnemers de vaardigheden verkregen om u op een leuke, effectieve en veilige manier te laten sporten via het Boxercise concept.

Wat betekent dit voor u?

De therapeuten van FysioHolland hebben altijd de drive om zich te ontwikkelen, zo ook op het gebied van sport. Niet alleen voor FysioHolland, maar ook voor u is het een aanwinst dat verschillende therapeuten deze uitdaging aan zijn gegaan en zichzelf hebben laten opleiden tot Boxercise Trainers. Zij hebben nu de skills om u te begeleiden bij het sporten volgens het Boxercise concept. Dit concept sluit daarnaast goed aan bij Gezond & Actief, waarmee u op een veilige manier onder begeleiding van een bewegingsspecialist kunnen sporten en uw sportdoelen kunnen bereiken.

Hydrotherapie Hilversum

Sinds 6 februari kunt u ook weer op dinsdagochtend terecht voor hydrotherapie in FysioHolland Hilversum.  Deze training vindt op dinsdag van 9.00 – 10.00 uur plaats. Kijk hier voor alle trainingstijden.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is therapie in het water; u traint uw kracht, stabiliteit en mobiliteit. Bewegen gaat makkelijker doordat zwaartekracht minder grip heeft in het water, hierdoor worden uw gewrichten minder zwaar belast. De training vindt plaats in kleine groepen onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut van FysioHolland.

Voor wie is hydrotherapie?

Iedereen werkt aan zijn/haar eigen doelen, zoals het verbeteren van stabiliteit, kracht of mobiliteit. Daarom is deze training geschikt voor verschillende groepen, waaronder mensen met verschillende beweeg- en pijnklachten, gewrichtsklachten zoals reuma, fybromyalgie of artrose of bij orthopedische klachten. Ook wanneer u een ziekte hebt als Parkinson of Multiple Sclerose is deze training geschikt.

Kijk hier voor meer informatie over hydrotherapie en locaties die deze vorm van therapie aanbieden.

Kinderen in Beweging

Dinsdag was er een tv-ploeg van de BBC aanwezig in Amsterdam Zuidoost voor een reportage van het beweegprogramma Kinderen in Beweging, voor kinderen met (beginnend) overgewicht. Onze therapeuten Carina en Soeanne begeleiden de kinderen naar een gezondere leefstijl. Vooral het plezier dat de kinderen hebben tijdens het sporten viel de tv-ploeg erg op.

Wat is Kinderen in Beweging?

Kinderen in Beweging is een beweegprogramma voor kinderen tussen de 6-12 jaar met (beginnend) overgewicht. Door spelenderwijs meer te bewegen en de tips van de begeleidende therapeuten op te volgen, leren zij een betere levensstijl te hanteren. Dit maakt uw kind gezond en actief op een ontspannende en leuke manier!

Waar kan mijn kind dit programma volgen?

Het programma Kinderen in Beweging wordt op dit moment in onder andere verschillende locaties in Amsterdam, Tilburg, Rotterdam, Twente en Maastricht aangeboden. Klik hier voor meer informatie over dit programma en de locaties waar u voor dit programma terecht kunt.

Afscheid fysiotherapeut Kasia Den Helder

Onze therapeuten zijn altijd in beweging, ook als het gaat om de locatie waar zij werkzaam zijn. Afgelopen week heeft locatie Den Helder afscheid genomen van hun geliefde collega Kasia. Binnenkort begint Kasia bij haar nieuwe locatie FysioHolland Lelystad. Namens alle collega’s willen wij haar bedanken voor de inzet en motivatie die zij heeft getoond in Den Helder en wensen haar veel succes op haar nieuwe plek.