10 november 2017

Werk, stress en lichamelijke klachten

Het heeft allemaal met elkaar te maken. U kunt stress ervaren door uw werk, hierdoor kunnen lichamelijke klachten ontstaan en deze klachten kunnen verergeren wanneer u te weinig beweegt.

Voldoende bewegen is belangrijk om lichamelijke en mentale klachten te voorkomen of verminderen. Vaak zijn lichamelijke klachten werkgerelateerd. Jaarlijks melden ongeveer 15.000 tot 400.000 werknemers zich ziek als gevolg van werkgerelateerde klachten. In de meeste gevallen gaat het om lichamelijke klachten maar ook psychische klachten leiden tot verzuim. 

Werkgerelateerde factoren bij lichamelijke klachten

Wanneer u de hele dag in een (verkeerde) houding zit en weinig beweegt is de kans groot dat er lichamelijk klachten ontstaan aan uw rug, nek en/of schouders. Wanneer u juist fysiek zwaar werk doet is de kans op lichamelijke klachten ook groter. Met bijvoorbeeld bukken en tillen kan er van alles mis gaan. 

Stress en lichamelijke klachten 

Stress zorgt voor spanning in het lichaam en onze spieren spannen zich aan. Hierdoor kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat ons stresshormoon afneemt waardoor u meer kunt ontspannen.  

Deze week besteden wij aandacht aan werkgerelateerde klachten en arbeidsfysiotherapie. Houd ons in de gaten voor tips over een juiste werkplek en -houding. 

Wilt u meer weten of een afspraak maken? 

Neem contact op met ons via (030) 727 15 50 voor meer informatie of het maken van een afspraak bij één van onze arbeidsfysiotherapeuten.