8 augustus 2017

Oranje leeuwinnen schrijven geschiedenis

Oranje dames winnen EK voetbal. Onze Fysiotherapeut bij FC Twente verteld hierover. FysioHolland heeft veel kennis en ervaring met voetbalblessures.

Wanneer Vivianne Miedema in de 89e minuut de 4-2 maakt zie je het besef op de gezichten van de dames; het is praktisch onmogelijk voor de Denen om dit nog goed te maken, we zijn kampioen!

Ruim 4 miljoen kijkers zagen hoe de oranjedames zich in Enschede naar de Europese titel vochten. Voor FC Twente-speelsters Van Es, Spitse, Jansen én fysiotherapeut Tessa Mars was de finale in de Grolsch Veste pas echt een thuiswedstrijd. Tessa verzorgt de fysiotherapie van de FC Twente vrouwen en zat in het stadion tijdens de finale: “De sfeer was echt fantastisch! Bijna niemand had verwacht dat het Nederlands Elftal kampioen zou worden, dus dat dit nu gelukt is, is echt geweldig.”

Hoe kijk jij als betrokken fysiotherapeut naar de wedstrijd? Tessa: “Eigenlijk kijk ik net als elke andere supporter, maar wanneer er een speelster van FC Twente wordt behandeld hoop je toch wel wat meer dat er niks ernstigs aan de hand is. Gelukkig lijkt het erop dat alle speelsters van FC Twente fit terug zullen komen. Toen de 4-2 van Miedema viel wist ik dat het gebeurd was en dat ze kampioen zouden worden. De laatste minuten van de wedstrijd heb ik dus ook alleen maar mee geschreeuwd en gezongen met het hele publiek! Ik kijk heel erg uit naar het aankomende seizoen. Ik hoop natuurlijk dat het vrouwenvoetbal nu nog groter wordt, we zullen zien.”.

Voetbal Revalidatie Twente en Voetbal Revalidatie Centrum Nederland

Bent u zelf fanatiek voetballer? Dan is het goed om te weten dat FysioHolland veel kennis en ervaring heeft op het gebied van voetbalblessures. FysioHolland Twente richtte hiervoor het expertisecentrum Voetbal Revalidatie Twente op. Het team van gespecialiseerde (sport)fysiotherapeuten zorgt ervoor dat voetballers van de Twentse voetbalverenigingen, waaronder FC Twente Vrouwen, fit op het voetbalveld staan. Bij ons kunt u rekenen op professionele begeleiding bij voetbalblessures. Wij verzorgen voetbalspecifieke trainings- en revalidatieprogramma’s en begeleiden u bij uw herstel, zodat u weer snel op het voetbalveld staat. 

FysioHolland Rotterdam locatie Topsportcentrum werkt nauw samen met het Voetbal Revalidatie Centrum Nederland, waar sportfysiotherapeut Mikael Kuijpers de leiding heeft. Om sporters topbegeleiding te bieden bij revalidatie richten zij het FysioHolland-expertisecentrum op.