13 juni 2017

In memoriam: Franklin La Grouw

Helaas bereikte ons dit weekend het trieste bericht dat oud-medeoprichter van Fysiotherapie Amsterdam Noord Franklin La Grouw is overleden.

Franklin, zelf algemeen fysiotherapeut, startte in 1975 samen met Albert Lattmann een fysiotherapiemaatschap, die al snel uitgroeide tot de grootste praktijk van Nederland. Veertig jaar lang werkten Franklin en Albert hard aan de ambitie om tien tot vijftien praktijken in Nederland én vijftien tot twintig praktijken in het buitenland op te zetten. Albert: “We waren een perfect team, hadden nooit onenigheid. Franklin was heel ondernemend en was overal voor in, dat zag je ook terug in zijn passies: zeezeilen en autoracen. Samen hadden we zo’n goede samenwerking.”

In korte tijd leidden Franklin en Albert een maatschap met acht praktijken die in totaal dertig therapeuten in dienst hadden. Op 67-jarige leeftijd braken voor Franklin welverdiende pensioenjaren aan. De praktijken in Amsterdam Noord werden in 2013 onderdeel van FysioHolland en gingen verder onder de naam FysioHolland Amsterdam Noord, waar Albert Lattmann nog steeds werkzaam is als fysiotherapeut.

Anderhalf jaar geleden werd Franklin getroffen door een hartinfarct, waar hij nooit helemaal bovenop kwam. Er werd amyloïdose geconstateerd, een auto-immuunziekte waarbij eiwitten op het eigen lichaam neerslaan.

We zullen ons Franklin blijven herinneren als een enorm ambitieuze, ondernemende en zeer gewaardeerde collega. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte met hun verlies.