20 maart 2017

Gratis lezing gezonde voeding

Samen met JOGG organiseert FysioHolland Den Helder diverse lezingen en workshops voor ouders met jonge kinderen en pubers.

De eerste avond over het opvoeden van pubers werd druk bezocht. Dinsdag 21 maart houden we samen een lezing over kinderen, jongeren en gezonde voeding.

Lezing gezonde voeding

Hiervoor hebben ze Natasja Wildeman van Spruitjes en Zo! uitgenodigd voor een leerzame lezing over de flauwekul van het suikerverbod, gezonde voeding, betaalbaar gezond en lekker koken en op gewicht blijven of komen. De voedingsdeskundige uit Zwolle schetst: "Wat als jullie allemaal lekker fit zouden zijn? Als uw kind weer lekker in zijn vel zou zitten. Als overgewicht en eten binnen uw gezin geen probleem zou zijn. En eten weer genieten wordt. Wat als wij jullie kunnen helpen om dit te bereiken." Haar praktijk heeft consulenten door het hele land.

Actief meehelpen

"Wilt u invloed hebben op het gedrag van kinderen, dan moet u als ouders actief meehelpen." vult psychosomatisch fysiotherapeut Gideon aan. Natasha (kinderoefentherapeut): "Bijvoorbeeld een kind dat schrijfproblemen heeft. Het is leuk en het helpt als het hele gezin meehelpt om samen tot verbetering te komen. Een half uurtje bij de fysiotherapeut is niet voldoende voor het kind. Ouders moeten thuis verder met het probleem."

Stress en examens

Verder staan nog stress, proefwerken en eindexamens (20 april) en een bijeenkomst over handschriften en het kinderbrein (18 mei) op het programma. Op 20 april geven Gideon de Haan en kinderoefentherapeut Natasha Hamans een lezing over kinderen, stress en hoe u als ouders uw kind kan helpen om meer rust te ervaren. Hierbij leert u hoe u uw kind kunt leren om de spanning zélf de baas te worden op de momenten dat het er om spant. Meld u aan voor de workshop van 20 april. 

Meer weten?

De lezingen vinden plaats op het Bernhardplein 76B in Den Helder. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Gideon de Haan via (0223) 613 312 of stuur een e-mail naar g.dehaan@fysioholland.nl.