14 september 2018

Fysio Update

Een Fitte Start voor kinderen van 0-4 jaar in Den Helder, gratis sporten in Enschede met de AH sportactie en gratis blessureadvies bij Sports World Rotterdam! Benieuwd naar ons laatste nieuws? Lees dan snel verder.

Proefles Gezond & Actief in Enschede

Regelmatig bewegen kan klachten als gevolg van hart- en vaatziekten, diabetes, COPD of een slechte nachtrust sterk verminderen. Op latere leeftijd verlaagt bewegen bovendien het risico op botbreuken en verbetert het de loopsnelheid en spierkracht. Eén van onze beweegprogramma's is Gezond & Actief:  in een kleine groep met lotgenoten werkt u aan uw conditie en kracht onder begeleiding van een bewegingsspecialist. Zou u meer willen bewegen, maar is het reguliere sportaanbod een stap te ver? Dan is ons programma Gezond & Actief de oplossing voor u! En woont u in de omgeving Enschede? Spaar dan voor een gratis proefles met de AH Sportactie.

Wilt u kennismaken met Gezond & Actief? Meld u dan aan via de AH Sportactie voor een gratis les! U kunt terecht bij onze praktijk op de Geessinkbrink in Enschede. Kijk op www.ahsportactie.nl voor de actuele trainingstijden en om u in te schrijven. U bent van harte welkom!

De samenwerking tussen FysioHolland Sport Performance Centre

Vanaf oktober staat onze fysiotherapeut Jeanine van FysioHolland Rotterdam SPC Rijnmond elke eerste zaterdag van de maand voor u klaar bij Sports World Rotterdam. Geheel vrijblijvend kunt u van 10.00 tot 12.00 uur terecht voor fysiotherapie bij blessures, advies voor blessurevrij sporten en vragen over de oplossing voor uw klachten en blessures. Meer weten? Neem contact op met FysioHolland Rotterdam via (010) 714 45 55.

Fitte Start Beweeginstuif in Den Helder

Donderdag 13 september aanstaande gaat de Fitte Start Beweeginstuif weer van start. Tussen 15.00 en 16.30 uur kunnen kinderen van 0 - 4 jaar, verkleed als hun favoriete Disney figuur, gratis sporten in sporthal De Draaikolk in Den Helder. Naast een leuke middag krijgen de kinderen ook beweeg- en voedingsadvies van een diëtist en kinderoefentherapeut Natasha. Meer weten? Bekijk deze link of bel naar (0223) 68 47 26.

September: kniemaand bij FysioHolland Apeldoorn

De meest voorkomende sportblessures zijn blessures aan de knie. Knieklachten kunnen zowel acuut als langzaam ontstaan. Dit uit zich vaak in pijn, stijfheid, een bewegingsbeperking of een dikke knie. Per klacht verschilt het welke symptomen er op de voorgrond staan. Veel voorkomende symptomen bij knieklachten zijn: pijn; zwelling in de knie; pijn bij het buigen van de knie; slotklachten; instabiel gevoel; verminderde mobiliteit, kracht en stabiliteit.

Weetjes over knieblessures:

  • In de leeftijdsgroep 15-34 jaar komen de meeste knieblessures voor.
  • 1/3 van de knieblessures ontstaat geleidelijk.
  • Hardlopen, voetbal en fitness zijn verantwoordelijk voor 1/4 van de knieblessures.

Heeft u een blessure die maar niet over gaat? Of last van pijn bij dagelijkse activiteiten? Dan kan fysiotherapie misschien helpen. Bij FysioHolland Apeldoorn staat de maand september in het teken van de knie. 

Kom met al uw vragen en voor advies naar ons gratis inloopmoment. Onze fysiotherapeuten helpen u graag snel van uw klachten af. 

Inloopmomenten: 
Maandag van 10.00 uur tot 10.30 uur.
Dinsdag van 10.00 uur tot 10.30 uur.
Woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur en 19.00 uur tot 19.30 uur.
Zaterdag van 10.00 uur tot 11.00 uur. 

FysioHolland Enschede bij het NK Padel 

Afgelopen weekend zijn de fysiotherapeuten van FysioHolland Enschede actief geweest bij de tweede editie van het NK Padel. Padel is een combinatie van Tennis en squash op een veld omringd door glazen of betonnen wanden. Na contact met de wand gaat het spel gewoon door. Onze fysio's hebben de spelers vooraf klaargestoomd voor de wedstrijden en na afloop natuurlijk voorzien van sportmassages en behandelingen voor een snel herstel na deze inspanning.