Obesitaspoli

Het multidisciplinaire team van de Obesitaspoli ondersteunt u bij het bereiken van blijvend gewichtsverlies en een gezonde leefstijl.

Heeft u obesitas en wilt u in groepsverband werken aan blijvend gewichtsverlies? Kom dan trainen bij de Obesitaspoli. Het multidisciplinaire team heeft een speciaal programma ontwikkeld voor mensen die te zwaar zijn en (nog) niet in aanmerking komen voor een operatie. U traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut en krijgt voedingsadvies van een diëtist. Ook ondersteuning door een psycholoog behoort tot de mogelijkheden. Wilt u direct een afspraak maken? Neem gerust contact op via (0320) 27 16 12 of
e-mail naar beweegtraject@obesitaspoli.com.

Over het beweegtraject

Het beweegtraject duurt twaalf maanden, waarvan u de eerste zes maanden twee keer per week sport en de laatste zes maanden één keer per week. U sport in energieke, sociale omgeving met mensen die ook zonder operatie aan gewichtsverlies werken. Dat werkt motiverend! Wacht u op een maagverkleining of heeft u deze net ondergaan? Ga dan naar het beweegtraject voor en na een maagverkleining.

Hoe ziet het beweegtraject eruit?

De training bestaat uit cardio- en krachtoefeningen, waarbij u ondersteund wordt door een fysiotherapeut. U traint in een groep, maar wel op uw eigen tempo en niveau. Omdat naast bewegen ook voeding een belangrijke rol speelt bij het afvallen, krijgt u voedingsadvies van een diëtist. Indien gewenst kan een psycholoog betrokken worden bij uw traject.

Rol van de diëtist

Het traject bij de diëtist wordt afgestemd op uw situatie en doelen. Samen met u bepalen we hoe vaak u naar de diëtist gaat. Het gemiddelde is één keer per zes weken. Een regulier consult duurt 30 minuten. Tijdens het consult worden uw gewicht, vetpercentage en spiermassa gemeten. Het is belangrijk dat u gewicht en vet verliest en uw spiermassa behoudt. Wanneer u bijvoorbeeld merkt dat u moeite heeft met volhouden, kan het raadzaam zijn om tussendoor extra consulten te plannen. Dit kan zowel een regulier (30 minuten) als een kort (15 minuten) consult zijn. De focus bij tussentijdse consulten ligt vaak op motivatie, advies en uw voortgang. 

Informatiebijeenkomsten

MC Zuiderzee organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor mensen met obesitas. Van de Obesitaspoli ontvangt u periodiek informatie over bewegen, voeding en leefstijl. Aanvullend kunt u deelnemen aan contactavonden die de Obesitaspoli organiseert. Tijdens deze avonden staat het uitwisselen van ervaringen tussen deelnemers centraal. Ook krijgt u extra informatie van specialisten. Een aantal avonden wordt georganiseerd door de psycholoog in het thema ‘leefstijl’.

Waar en wanneer?

Na aanmelding voor het beweegtraject wordt in overleg bepaald op welke dag en tijdstip u kunt komen sporten. Obesitaspoli verzorgt beweegtrajecten in Almere, Ermelo, Lelystad en Zwolle.

Almere
Koninginneweg 1 (Club Pellikaan)
1312 AW Almere

Ermelo
Julianalaan 27 (Behandelcentrum Salem)
3851 RA Ermelo

Lelystad
Ziekenhuisweg 100 (MC Zuiderzee)
8233 AA Lelystad

Zwolle
Campus 2-6 (On Campus Windesheim - Gebouw Z)
8000 GB Zwolle

Kosten

Het beweegprogramma kost € 49 per maand.

Meer weten? Afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op via (0320) 27 16 12 of e-mail naar beweegtraject@obesitaspoli.com.