Obesitaspoli

Het multidisciplinaire team van de Obesitaspoli ondersteunt u bij het bereiken van blijvend gewichtsverlies en een gezonde leefstijl.

Heeft u overgewicht en wilt u in groepsverband werken aan blijvend gewichtsverlies? Kom dan trainen bij Obesitaspoli. Het team heeft een programma ontwikkeld met een multidisciplinaire aanpak voor mensen die te zwaar zijn. U traint 12 maanden onder begeleiding van een psychomotirisch- of fysiotherapeut en krijgt voedingsadvies van een diëtist. De leefstijlcoach begeleidt trainingen gericht op het aanpakken van eetpatronen, sociale contacten, zelfbeeld en omgaan met emoties en stemming.

Wilt u zich aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via (0320) 27 16 12 (bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 15.00 uur) of e-mail naar beweegtraject@obesitaspoli.com.

Over het beweegtraject

Het beweegtraject duurt twaalf maanden, waarvan u de eerste zes maanden twee keer per week sport en de laatste zes maanden één keer per week. U sport in energieke, sociale omgeving met mensen die ook zonder operatie aan gewichtsverlies werken. Dat werkt motiverend! Wacht u op een maagverkleining of heeft u deze net ondergaan? Ga dan naar het "beweegtraject voor en na een maagverkleining".

Hoe ziet het beweegtraject eruit?

De beweegsessies bestaan uit cardio- en krachtoefeningen op apparatuur, die worden afgewisseld met onder andere circuittraining en sport en spel.. Hierbij wordt u ondersteund door een therapeut. U traint in een groep, maar wel op uw eigen tempo en niveau. Gedurende het traject worden metingen afgenomen op het gebied van kracht, conditie en buikomvang. Ook zal de therapeut u helpen bij het stellen van reële doelen. De uitkomsten hiervan noteert u in een map, die u bij de start van het traject ontvangt.

Rol van de diëtist

Het traject bij de diëtist wordt afgestemd op uw situatie en doelen. De diëtist bepaalt samen met u hoe vaak en wanneer u een afspraak heeft. Het gemiddelde is één keer per vier tot zes weken. De intake duurt 45 minuten. Een regulier consult tussen de 15- 30 minuten. Tijdens het consult worden samen met u haalbare doelen gesteld en afgestemd op uw persoonlijke situatie. Tevens meet de diëtist uw lichaamssamenstelling. Het is belangrijk dat u werkt aan een verandering van leefstijl, waarbij het gewichtsverlies op lange termijn gewaarborgd blijft. Wanneer u moeite heeft met het volhouden van gestelde doelen, kan het raadzaam zijn om tussendoor extra consulten te plannen. Dit kan zowel een regulier (30 minuten) als een kort (15 minuten) consult zijn. De focus bij tussentijdse consulten ligt vaak op motivatie, advies en uw voortgang. 

Leefstijltraining

Gedurende het traject volgt u tien leefstijltrainingen. Deze worden gegeven door een gespecialiseerd leefstijlcoach. De trainingen bestaan uit voorlichting over aanpassingen op het gebied van eetpatronen, sociale contacten, zelfbeeld, lichaamsbeeld, omgaan met emoties en stemming. Elke bijeenkomst heeft een ander thema.

Vorderingen

Uw vorderingen worden bijgehouden door ons en door uzelf in de hiervoor bestemde map en zijn inzichtelijk voor al uw behandelaars. Uiteraard is er zo nodig communicatie tussen de verschillende behandelaars.  

Waar en wanneer?

Na aanmelding voor het beweegtraject wordt in overleg bepaald op welke dag en tijdstip u kunt komen sporten. Obesitaspoli verzorgt beweegtrajecten in Harderwijk, Lelystad en Zwolle.

Harderwijk 
Parkweg 2 (Sportcentrum Iedema)
3842 AD  Harderwijk

Lelystad
Ziekenhuisweg 100 (MC Zuiderzee)
8233 AA Lelystad

Zwolle
Campus 2-6 (On Campus Windesheim - Gebouw Z)
8000 GB Zwolle

Kosten

Het beweegprogramma kost € 49 per maand.

Meer weten? Afspraak maken?

De obesitaspoli zijn telefonisch bereikbaar tussen 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 15.00 uur via het nummer (0320) 27 16 12. U kunt ook mailen naar beweegtraject@obesitaspoli.com.