Hydrotherapie

Fysiotherapie in het water: therapeutisch zwemmen

Heeft u last van uw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook aquafitness, hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van uw gewrichten enorm verminderen terwijl u wel uw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint.

Voor wie is hydrotherapie of therapeutisch zwemmen geschikt?

Hydrotherapie of therapeutisch zwemmen kan u goed helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. Bewegen en oefenen in het water is ideaal wanneer iemand herstellende is van kanker of last heeft van gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie. Maar de training helpt ook bij orthopedische klachten bijvoorbeeld na een operatie of wanneer u een ziekte hebt als Parkinson of Multiple Sclerose.

Wat is hydrotherapie of therapeutisch zwemmen

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut van FysioHolland in verwarmd water. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. 

Oefentherapie in het water

Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maakt u gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

Afspraak maken?

Voor hydrotherapie kunt u terecht bij FysioHolland AmersfoortFysioHolland Amsterdam WestFysioHolland ZuidOostFysioHolland Den HelderFysioHolland ApeldoornFysioHolland LarenFysioHolland MaastrichtFysioHolland Hilversum (Zwembad de Lieberg), FysioHolland Capelle, FysioHolland RotterdamFysioHolland TwenteFysioHolland STTC BussumFysioHolland STTC Nijkerk en FysioHolland STTC Huizen. Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie.