Fysiotherapie Nijkerk | FysioHolland STTC

Pijn aan uw schouder, rug, knie, enkel? Onze fysiotherapeuten helpen u graag
Last van vervelende lichamelijke klachten? Kom eens langs bij fysiotherapie Nijkerk

Fysiotherapie Nijkerk

Heeft u lichamelijke klachten bij het bewegen? Dan kan fysiotherapie de oplossing zijn. De fysiotherapiepraktijk van FysioHolland STTC Nijkerk is gevestigd op de Oude Barneveldseweg 65-C, in de Nautilus Health Club in Nijkerk. U hoeft geen lid te zijn van van Nautilus om van onze fysiotherapie gebruik te maken. De praktijk is toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.

Fysiotherapie bij FysioHolland STTC Nijkerk

Sinds 1 januari 2017 werkt STTC Nijkerk nauw samen met FysioHolland, een fysiotherapieorganisatie met meerdere praktijken in Nederland. Zo biedt FysioHolland algemene en specialistische fysiotherapie in omgeving het Gooi, Amersfoort, Apeldoorn en Lelystad, maar bijvoorbeeld ook in de regio Amsterdam, Rotterdam en Twente. Lees meer over deze samenwerking.

Fysiotherapie in Nautilus

De behandelkamer van onze fysiotherapiepraktijk is gelegen op de begane grond. Hier bevindt zich ook de oefenruimte. Voor het trainen mogen we gebruikmaken van de faciliteiten van Nautilus. Voor hydrotherapie (fysiotherapie in verwarmd water) maken wij gebruik van het zwembad van Nautilus. Deze wordt speciaal voor ons op 31°c gezet. Zo kunt u onder deskundige begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut werken aan uw herstel of trainen om uw conditie of kracht te verbeteren.

Afspraak met de fysiotherapeut

Voor het maken van een afspraak heeft u geen verwijzing meer nodig. Dit is wel het geval als u een chronische indicatie heeft, of als u fysiotherapie aan huis wilt. U heeft altijd eerst een intakegesprek met de fysiotherapeut. Hierin bespreekt de fysio op welke momenten u last heeft van lichamelijke klachten en doet de therapeut kort fysiek onderzoek. Daarna stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op en krijgt u oefeningen mee die u thuis kunt doen. De oefeningen hebben als doel bijvoorbeeld uw spieren te versterken, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

Wanneer naar de fysio?

Een fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Wanneer u acute of regelmatig lichamelijke klachten heeft bij het bewegen zoals lage rugpijn, een knieblessure of last heeft van uw schouder, dan kan de fysiotherapeut u mogelijk helpen. Twijfelt u of fysiotherapie voor u de oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs tijdens het gratis inloopspreekuur.

"Ik ben erg blij dat ik voor fysiotherapie bij FysioHolland heb gekozen voor mijn knierevalidatie. Ik ben snel geholpen en hockey nu weer op mijn oude niveau."

Job, Amersfoort