Fysiotherapie Hengelo

Fysiotherapeuten van FysioHolland Enschede en Hengelo
Rugklachten? Last van uw enkel of voet? Onze fysiotherapeuten helpen u graag uw klachten te verminderen
Enkel- en voettraining door Rosemary, fysiotherapeut FysioHolland Twente

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, wilt u daar natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Daarom is het goed om te weten dat u terecht kunt bij de fysiotherapeuten van FysioHolland Twente. We hebben vier vestigingen in Twente, waarvan één in Hengelo en drie in Enschede. Onze praktijk in Hengelo is gevestigd in Basic-Fit aan de Lansinkesweg.

Waarvoor kan ik bij de fysiotherapeut terecht?

Ons team van fysiotherapeuten in Hengelo helpt u graag om fit te worden én te blijven. We begeleiden u bij het verminderen van pijn en kunnen u adviseren over verantwoord trainen. Onze fysiotherapeuten hebben ervaring met (top)sportrevalidatie, begeleid trainen na een blessure, het opstellen van trainingsschema's, blessurepreventie en hartrevalidatie. Daarnaast hebben zij goede contacten met huisartsen en de specialisten in het MST, ZGT en OCON.

Hoe ziet de eerste afspraak bij de fysiotherapeut eruit?

Een fysiotherapietraject begint altijd met een intake. Dit duurt meestal 30 minuten. De fysio stelt u vragen over uw lichamelijke klacht, zoals hoe vaak u er last van heeft, of deze in specifieke situaties opspeelt en wat u zelf al heeft gedaan om er vanaf te komen. Daarnaast doet hij/zij fysiek onderzoek naar de manier waarop u beweegt en wat er op dat moment in uw lichaam gebeurt.

Hoe ziet een behandeling fysiotherapie eruit?

Na uw intake stelt de fysio in overleg met u een persoonlijk behandelplan op. Dit kan bestaan uit oefeningen, mobilisaties, fricties, massage of een combinatie hiervan. Ook kunt u specifiek werken aan uw kracht, coördinatie, stabiliteit of conditie. De begeleiding kan zowel in de behandelkamer plaatsvinden als in de oefenzaal. Via de HWO-AfsprakenApp kunt u oefeningen voor thuis mee krijgen. Dit is een app waarin u altijd en overal kunt inzien welke oefeningen u moet doen. U kunt instructievideo’s van oefeningen afspelen zodat u precies weet waar u op moet letten.

Hoe lang duurt een traject bij de fysio?

Hoe vaak u naar de fysio moet, hangt af van het type klacht en de ernst ervan. In de ene situatie zijn twee of drie behandelingen voldoende, terwijl u er in de ander situatie bijvoorbeeld tien nodig heeft. Tijdens de intake is vaak al duidelijk hoeveel behandelingen fysiotherapie u nodig heeft.

Vergoeding fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, zijn de kosten (circa 30 euro per consult) voor eigen rekening. Heeft u een chronische indicatie? Dan gelden er andere voorwaarden. Lees meer over de vergoeding voor fysiotherapie.

0883741611

"Ik ben erg blij dat ik voor fysiotherapie bij FysioHolland heb gekozen voor mijn knierevalidatie. Ik ben snel geholpen en hockey nu weer op mijn oude niveau."

Job, Amersfoort